viernes, 9 de julio de 2010

Paul ska ge finaltips – om han orkar....



Paul, Tysklands mest hatade bläckfisk, har ett, eller kanske två, uppdrag kvar under fotbolls-VM. Den fotbollskunniga bläckfisken ska tippa först bronsmatchen och sen, om han orkar, även finalen.

Under fredagen ska Paul först välja mellan två matlådor märkta med Uruguays respektive Tysklands flaggor. Därefter – om Paul inte är för trött och fortfarande är hungrig – kommer valet att stå mellan finallagen Holland och Spanien.

– Vi vill inte överbelasta honom, uppger en talesperson för akvariet i Oberhausen där Paul bor.

Paul, som hittills bara tippat de tyska VM-matcherna, har sex av sex rätt så här långt. Han förutsåg såväl den tyska förlusten mot Serbien och den mot Spanien i semifinalen.

Att han tippade spanskt i semifinalen – och dessutom fick rätt – har gjort Paul mycket impopulär i Tyskland och bittra supportrar som hade samlats för att se matchen på storbildsskärmar i Berlin hånade efteråt både Paul och hans mamma.

Och som om inte det var nog har det börjat dyka upp recept på nätet för hur Paul bäst skulle kunna tillagas.

Det är inte lätt att vara synsk.

I Spanien, däremot, är Paul mycket populär. Han väl och ve har nått ändå upp på regeringsnivå.

”Det är varken strejken, krisen eller debatten om tillståndet i nationen. Det som alla pratar om, inklusive premiärministern och hans ministrar är världens mest berömda bläckfisk Paul”, skriver sajten Telecinco.es

Sedan Paul förutspått att Spanien skulle vinna mot Tyskland försäkrade premiärminister Zapatero att han ”skulle skicka en present till Paul.” Jordbruks- och fiskeriministern Elena Espinosa vill få tillstånd ett förbud ”så att tyskarna inte äter upp honom”, Paul alltså.

via dn.se

Posted via email from åsa monica, thats me...

No hay comentarios: